tisdag 23 augusti 2016

Änglafall

 Änglafall av Susan Ee är del ett i serien, Penryn & tidernas slut-trilogin. Boken är översatt till mer än 20 språk och den kommer att bli film av samma snubbe som gjort Spiderman-filmerna. Det kan nog bli ganska så maffigt!

Detta är en bok för dig som gillar dystopier, katastrofböcker eller båda i ett. Om man tar en del True Blood, en del The Walking dead, lite Mortal instruments, lägg till undergångens änglar och valfri domedagsfilm, Ja då får du Änglafall!

Det har gått 6 veckor sedan undergångens änglar steg ned på jorden och började förgöra allt liv. De människor som klarat sig försöker överleva så gott de kan. Penryn har hör att många människor har flytt mot bergen och hon vill ta med sin lillasyster och mamma dit.
Det är inte så lätt, på gatorna har gatugängen tagit över och om du träffar på dem är det inte säkert att du överlever. Vägarna är fulla av övergivna bilar och döda kroppar. Dessutom är Penrys lillasyster rullstolsbunden och mamman, ja hon är helgalen. Mamman brukar ta medicin och må ok, men nu finns det ingen medicin och därför har hon blivit hel snurrig.

Boken börjar med att Penryn, lillasyster Paige och mamman försöker fly. Men de kommer inte långt innan allt skiter sig. Framför dem på gatan som de springer på rasar en ängel ned från skyn och efter honom kommer ett gäng arga änglar till. Det är tydligt att de inte är kompisar, ängeln som kom först kämpar mot de andra och förlorar. De håller fast honom och hugger av hans vingar, men innan de hinner döda honom hjälper Penryn ängeln genom att kasta hans svärd till honom. Sedan försöker tjejerna att fly (mamman är redan borta), Men en av änglarna i gänget hämnas genom att kidnappa Paige. Ensam står Penryn med en döende ängel och hon kommer fram till att hon måste hjälpa honom eftersom han säkert vet vart de fört Paige.

Ängeln kallas Raffe och han är inte särskilt sugen på att samarbeta. Men de inser att de behöver varandra för att ta sig levande ur stan.

En riktig bladvändare, våldsam och spännande. Nu väntar jag på Världen efter som är den andra boken i trilogin.



ISBN 9789176455524



Inga kommentarer: